Bosch brandstofvoorraad sensor

Om optimaal gebruik te kunnen maken van een auto, maken we gebruik van een dashboard waar alle meldingen op weergegeven worden. Storingen, tekorten aan olie maar ook de snelheid, het aantal toeren dat gereden wordt en uiteraard de temperatuur van de koelvloeistof zodat een probleem snel waargenomen kan worden. Een ander gegeven dat afgelezen kan worden op het dashboard is het niveau van de brandstof, hoeveel benzine of diesel er nog in de tank zit. Een belangrijk gegeven, want het geeft immers aan wanneer er getankt moet worden.

Deze gegevens worden verstrekt door de brandstofvoorraad sensor die in de tank zelf zit. Deze stuurt een signaal naar de indicator en dat is wat er gezien wordt op het dashboard. Wanneer deze sensor niet meer werkt, zal de meter op het dashboard op één stand blijven staan of helemaal niet meer omhoog komen, waarmee het direct een raadsel is hoeveel brandstof er nog is. Het lampje dat de tank leeg is zal ook niet meer gaan branden, deze werkt namelijk aan de hand van dezelfde sensor en krijgt dus geen informatie meer. Een nieuwe brandstofvoorraad sensor aanschaffen is aan te raden in deze gevallen, stil komen te staan met een lege tank is onhandig en in veel landen zelfs strafbaar. De Bosch brandstofvoorraad sensor zou in dit geval een goede keuze zijn. Bosch streeft altijd naar ontwikkeling en innovatie en is een vooraanstaande producent van auto-onderdelen waarbij de nadruk meestal ligt op de kwaliteit. Met de Bosch brandstofvoorraad sensor kan het systeem ook uit worden gebreid, zodat er een schatting gedaan kan worden over het aantal te rijden kilometers en het verbruik van de auto zelf op bepaalde momenten. Gegevens die handig kunnen zijn om andere problemen tijdig op te kunnen sporen en aan te pakken.

autoruit vervangen

Tips voor het vinden van de juiste autoruit specialist

Is er onlangs een opspattend steentje op de auto terecht gekomen en moet je autoruit gerepareerd worden? Dan moet je zo snel mogelijk naar een specialist om de autoruitschade te laten repareren. In dit artikel gaan we dieper in op het vinden van de juiste autoruitspecialist.

Vraag het na bij je verzekering

Beschik je over een Allrisk of volledig casco verzekering dan zal je waarschijnlijk doorverwezen worden naar de juiste specialist. De meeste verzekeringen hebben vaste partners in de regio waarbij de ruit gemaakt of vervangen dient te worden. Het wil niet zeggen dat je dan niet naar een andere specialist kan gaan. Het verschil is alleen dat je dan vaak wel je eigen risico moet betalen. Als je naar een van de partners van de verzekering gaat zal de specialist het eigen risico voorschieten en hoef je deze dus niet zelf te betalen.

Reparaties op locatie

Is de ruit er zo erg aan toe dat je er absoluut niet meer mee kan rijden? Dan is het ook belangrijk om naar een specialist als AutoglasBrabant te gaan die ook locatie reparaties of ruiten kan vervangen. Daarnaast kan het natuurlijk ook altijd voorkomen dat je door de schade niet naar de locatie kan rijden, ook dan is het fijn dat de specialist gewoon op locatie de werkzaamheden kan uitvoeren. Mocht je wel de auto nog kunnen wegbrengen krijg in je veel gevallen wel een vervangende auto. Sommige reparaties kunnen nu eenmaal een tijdje duren, waardoor het niet altijd even gemakkelijk is om hierop te wachten.

Direct naar de specialist?

Mocht je niet over een verzekering beschikken dit alle kosten zal dekken, dan kun je zelf op zoek naar specialist in de buurt. Hierbij kun je dan zelf navraag voor de prijs voor het vervangen van de autoruit. De specialist zal dan vervolgens met een zo scherp mogelijk prijs komen.

Tweedehandse auto kopen

Aandachtspunten: tweedehands (import)auto kopen

Als je een tweedehands auto wilt gaan kopen, wil je niet voor verassingen komen te staan. Je wilt risico’s op onvoorziene kosten uitsluiten of inzichtelijk maken, zodat je weet welk onderhoud er aan zit te komen. Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands auto?

Bekijk de RDW gegevens

Controleer of een auto geïmporteerd is. Je kan dit eenvoudig controleren door vooraf het kenteken te lezen vanaf de advertentie. Als deze er niet bij staat, vraag je dit op bij de betreffende verkopende garage of particulier. Voer het kenteken in op ovi.rdw.nl en bekijk vervolgens ‘datum eerste afgifte Nederland’. Als deze datum overeenkomt met het bouwjaar en ‘datum eerste toelating’ is het geen import. In het algemeen zijn geïmporteerde auto’s goedkoper om in te kopen. Vooral bij oude auto’s (vanaf 10 jaar oud) zal je goed de auto moeten controleren op gebreken. Financieel is het voor de importeur aantrekkelijk om alleen relatief jonge auto’s te importeren. Een oude auto, kan statistisch gezien duiden op een auto met (in het verleden) veel schade. In beide gevallen kan je een gedetailleerd rapport aanvragen bij de RDW, of een andere partij. Hiervoor betaal je een klein bedrag en heb je meer inzicht in de historie van de auto. Denk hierbij aan de vorige eigenaren en geregistreerde schadegevallen. Een import auto hoeft lang niet altijd een slechte indicatie te zijn. Vooral als je een klassieke Jaguar auto wilt kopen, is de kans groot dat het gaat om een import auto. Zolang de auto te koop staat bij een erkende vakgarage hoeft je hierover geen zorgen te maken. Uiteraard blijft het verstandig een rapport aan te vragen bij de RDW om risico’s uit te sluiten.

Controleer de onderhoudshistorie

Het is aannemelijk dat de onderhoudshistorie aanwezig is indien het gaat om een een jong gebruikte auto met één eigenaar. Is de auto ouder en zijn er meer eigenaren geweest? Dan is de kans groot dat de onderhoudshistorie incompleet en onduidelijk is. In het algemeen zal het onderhoud ook wat nalatig zijn geweest. Dit zijn risicofactoren, die terug te zien in de prijs. Voor een auto van duizend Euro, kan je weinig verwachten. Maar een auto met een vraagprijs van 6000 Euro van bijvoorbeeld drie jaar oud mag je zeker een degelijke auto verwachten. Hou er rekening met dat het grote onderhoud begint bij een kilometerstand van circa 60.000 kilometer of een leeftijd van vijf jaar. Controleer bij de fabrikant van de auto wat het onderhoudsinterval moet zijn. Controleer vervolgens wat het onderhoud is geweest aan de auto die jij wilt kopen. Bekijk vervolgens de geldigheid van de APK – een nieuwe APK wilt niet zeggen dat de auto goed is. Bekijk het onderhoudsverleden daarom zorgvuldig en vraag eventueel de ANWB of een merkdealer om een aankoopkeuring.

Proefrit

Als je de eerste stappen doorlopen hebt kan je een proefrit maken. Trek hiervoor een half uur uit en test de remmen (met het eventuele ABS systeem). Gebruik alle versnellingen en rij op de snel en bochtige binnenwegen. Controleer de temperatuurmeter van de olie en het koelwater. Test vervolgens alle mechanische delen, zoals elektrische ramen en ruitenwissers. Andere zaken zoals bijvoorbeeld roest en het uitlezen van de boardcomputer kan je laten doen tijdens de aankoopkeuring.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Mijn Auto Importeur, specialist in het importeren van tweedehandse automobielen.

This entry was posted in auto by .

Wat te doen bij een auto-ongeluk?

Een ongeluk zit een klein hoekje. Stel nou dat dit jou overkomt? Wat moet je doen? Je bent natuurlijk totaal overspannen en in shock. Lees hier enkele stappen en informatie over wat je kunt doen bij een auto-ongeluk.

Belangrijke stappen

1. Alles goed bijhouden:

● Wanneer vond het ongeval plaats?
● Wie waren er met u in de auto?
● Probeer bewust na te denken over wat er precies is gebeurd.
● Bent u gewond geraakt?
● Wat zijn uw verwondingen?
● Wat zijn uw klachten?
● Gegevens van de andere betrokkenen ophalen.
● Zijn er getuigen in het verkeersongeluk?
● Gaat u direct naar de dokter of het ziekenhuis?

2. Tegenpartij:

● Een aangetekende brief opsturen naar degene die het ongeluk heeft veroorzaakt.
● In de brief een precieze verklaring afleggen: wat, wanneer en waar?
● Schuld van de partijen afleggen.
● Mening goed onderbouwen met argumenten bij de schuld aflegging.
● Kijken of diegene een autoverzekering heeft.

3. Schade:

● Bonnen van de onderdelen die schade hebben goed bewaren.
● Een nette overzicht van alle schade en dit opsturen naar de tegenpartij.
● Een realistische inschatting van de schade maken. Dit kan door middel van het smartengeld.
● Liefst schadevergoeding op uw bankrekening laten overmaken.

Wie kan er helpen?

Familie of vrienden, collega’ s kunnen heel kostbaar zijn na een auto-ongeluk. Zij kunnen jou emotioneel opvangen en als getuigen.

Letselschade?

Na een flinke letselschade kunt u gebruik maken van juridisch, praktisch of emotionele ondersteuning.

Juridisch
Wij adviseren u om vergoeding aan te vragen voor uw letselschade.

Praktisch
Mensen vragen om huishoudelijk hulp, omdat jij daar nog niet in staat ben. Of als u aanpassingen aan de woning nodig heeft, hiervoor hulp aan te vragen.

Emotioneel
Na een heftig auto-ongeluk kan u zelf trauma oplopen, maar ook uw naasten (familie, vrienden, collega’s) kunnen hiervan spanning of angst krijgen. Een luisterend oor is hier het beste voor. Iemand die u kan ondersteunen en helpen na een ongeluk. Hierbij kunt u denken aan een therapeut.

Enkele tips na een auto-ongeluk:

1. Ga gelijk naar de huisarts of ziekenhuis
2. Luister naar advies van uw huisarts/specialist. Wees hier niet nalatig in.
3. Doe mee aan revalidatieoefeningen.
4. Heb genoeg rust
5. Vermijd stressvolle situaties.
6. Ga niet over uw grenzen heen.
7. Neem contact op met een therapeut. Schaam u vooral niet voor uw psychische schade.
8. Eet gezond: veel groente, fruit en vezels.
9. Niet meer sporten (als u dat hiervoor deed).

zijruit_vervangen_autoglas-concurrent.nl

Zijruit vervangen van de auto na inbraak

De zijruit vervangen van de auto is altijd nodig wanneer deze beschadigd is. De meeste schade aan zijruiten ontstaat door inbraak in de auto. Het intikken van een zijruit is namelijk een bijzonder effectieve manier om toegang te verkrijgen tot een auto, zeker wanneer er geen alarm op de auto zit. Omdat de zijruit gemaakt is van gehard glas, breekt deze direct wanneer de zijruit ingeslagen wordt. Bent u slachtoffer geworden van auto-inbraak en moet de zijruit vervangen worden, dan zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Zeker wanneer u ervoor kiest om zelf aan de slag te gaan met de zijruit vervangen.

Zijruit vervangen na inbraak in de auto

Wanneer uw auto goed afgesloten is, kunnen inbrekers niet via de deur naar binnen. Zij kiezen er meestal voor om een ruit in te slaan om zo toegang tot de auto te verkrijgen. Hierbij kiezen zij niet voor de voorruit, omdat dit gelaagde glas niet zo makkelijk breekt. De achterruiten en zijruiten van de auto zijn een betere optie, omdat deze ruiten allemaal gemaakt zijn van gehard glas. Dit maakt het relatief eenvoudig om snel de auto in te komen. Aangezien de meeste automobilisten waardevolle eigendommen voorin de auto hebben liggen (autoradio, navigatiesysteem of zelfs een portefeuille), wordt vaak de zijruit ingeslagen aan de bestuurderskant van de auto of die van de bijrijder.

Het risico op auto-inbraken is overigens niet gering in Nederland. In 2016 meldde het CBS dat meer dan 13.000 mensen slachtoffer geworden waren van een auto-inbraak. Dat is gemiddeld meer dan 35 inbraken per dag! Om het risico op een auto-inbraak te verkleinen, kunt u denken aan:

  • het parkeren op een openbare plek die goed verlicht en zichtbaar is;
  • het altijd afsluiten van de auto, ook op momenten dat u maar even weg bent;
  • het installeren van een alarm en plaatsen van stickers;
  • het uit het zicht halen van waardevolle bezittingen om de verleiding kleiner te maken.

Wanneer er echter al ingebroken is, dan is dit slechts advies voor de toekomst. U moet eerst bekijken wat de exacte mogelijkheden zijn rond de zijruit vervangen. Kunt u zelf de zijruit vervangen, wat is de prijs van een zijruit vervangen en in welke mate bieden de autoverzekeringen hier vergoedingen voor?

Verzekeringen en de zijruit vervangen: wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer u een autoverzekering hebt die dekking biedt voor ruitschade of vandalisme, kunt u de kosten van de zijruit vervangen declareren bij de verzekeraar. Voordat u een afspraak maakt met een garage, is het verstandig om contact op te nemen met de verzekeraar. Het kan namelijk het geval zijn dat uw verzekering overeenkomsten afgesloten heeft met bepaalde garages en professionals. Ook is het in dit geval verstandig om direct te vragen of er een rapport door de politie opgemaakt moet worden. Lang niet alle verzekeraars eisen dit tegenwoordig, maar wanneer uw verzekeraar dit wel doet, krijgt u geen enkele vergoeding wanneer u geen aangifte gedaan hebt.

Hebt u alleen een WA-verzekering, is ruitschade of vandalisme niet opgenomen in de polis of was de zijruit al beschadigd voordat u de auto kocht? Dan hebt u twee opties. U kunt zelf aan de slag gaan en de zijruit vervangen of u kiest voor een professional waarbij u zelf voor de volledige kosten op moet draaien.

Zelf de zijruit vervangen

De zijruit vervangen van een auto is niet moeilijk. De zijruiten die open kunnen, zijn de makkelijkste autoruiten om te vervangen. Kunnen de zijruiten niet open, dan is het nog steeds makkelijker om deze ruiten te vervangen dan voor- en achterruiten van een auto. Dit heeft vooral te maken met het formaat van de ruiten: ze zijn veel makkelijker te hanteren.

Een zijruit vervangen die geopend kan worden (en dit zijn tegenwoordig de meeste zijruiten), gaat als volgt:

  • Open het interieur van de deur voorzichtig om het raammechaniek toegankelijk te maken;
  • Bekijk goed hoe de vorige ruit erin gezeten heeft. Zijn er geen restanten van de ruit zichtbaar? Opent u dan het interieur van de andere deur zodat u een ‘spiekbriefje’ hebt;
  • Verwijder de resten van de oude zijruit en plaats de nieuwe zijruit in het mechanisme;
  • Sluit het interieur van de deur en u bent klaar.

Doorgaans bent u hier niet langer dan een uur mee bezig. Het is echter van groot belang dat u de belangrijkste stap van de zijruit vervangen de meeste aandacht geeft: het bestellen van de juiste zijruit. Een met de verkeerde afmetingen zal immers niet passen. Wilt u zeker weten dat u de zijruit vervangen kunt op een makkelijke manier, zorgt u er dan voor dat u de zijruit bestelt die bij uw auto past, voor de juiste carrosserie.

Verder is het bijzonder wenselijk om een goedverlichte werkplek te hebben die overdekt is en uiteraard het juiste gereedschap.

Zonder verzekering een zijruit vervangen

Wilt u geen zijruit vervangen omdat u bijvoorbeeld geen tijd hebt, maar hebt u ook geen verzekering die de kosten van een zijruit vervangen dekt? Dan kunt u alsnog kiezen voor vervanging van de ruit door een professional. U draait dan alleen zelf voor de kosten op. Deze kosten vallen al snel lager uit wanneer u kiest voor een after market zijruit. Deze zijruiten hebben dezelfde kwaliteitsnormen, maar zijn lager geprijsd omdat er geen merklogo op staat waar u extra voor moet betalen.

Daarnaast hebben de professionals het juiste gereedschap om snel de zijruit te vervangen, zodat u weer binnen de kortste keren de weg op kunt.

Zijruit vervangen na inbraak in de auto

De zijruit vervangen van een auto na inbraak is niets om van wakker te blijven liggen. U kunt zelf aan de slag of u kunt het uitbesteden aan een professional. Bekijkt u altijd even hoe het zit met uw verzekering en de mogelijkheden om het risico op auto-inbraak in de toekomst te verkleinen.

Niet langer alle schade voor jezelf? Ontdek nu shortlease!

We kennen het allemaal wel. Onverwachts voor kosten komen te staan waar je helemaal geen behoefte aan hebt. Reparaties, onderhoud noem het maar op. Een oplossing voor deze problemen kan zijn: short lease. De naam zegt het eigenlijk al. Dit biedt je de mogelijkheid om al een auto te leasen vanaf een maand! De bijbehorende kosten zitten al bij de prijs inbegrepen, waardoor je niet nog eens voor verrassingen komt te staan. Bovendien is het lease contract iedere maand opzegbaar, waardoor je niet zoals bij private lease voor gedurende een langere periode vast zit aan een auto. Nog steeds niet helemaal overtuigd? Ontdek dan deze auto’s die je kunt leasen!

Klein maar fijn
Voor mensen die net hun rijbewijs hebben gehaald of mensen die simpelweg van een kleine auto houden, zodat ze hem overal kunnen parkeren, heeft short lease een groot assortiment. Zo kun de nieuwste Renault Twingo, Toyota Aygo, Citroën C1, Opel Corsa en nog veel meer kleine auto’s rijden. Al deze auto’s zijn de ideale stadauto’s. Ze nemen weinig ruimte in beslag, waardoor de kleinste parkeerplekjes door jou verovert kunnen worden. Bovendien zijn deze auto’s heel zuinig. De tank zit snel vol en kan lang mee. Dit scheelt ook voor het altijd vrije kilometers dat je met je autoverhuur bedrijf hebt afgesproken.

Ideale gezinsauto’s
Naast de kleine auto’s, worden er natuurlijk ook veel grote auto’s verhuurd die ideaal zijn wanneer je een gezin hebt. Maak je maar klaar voor leuke uitjes met je gezin naar de Efteling, Walibi of anders in je gloednieuwe auto! Auto’s als de Renault Megane, Opel Astra en Ford Focus beschikken over voldoende ruimte om naast je hele gezin genoeg hapjes en drankjes voor onderweg mee te nemen. Ook bij deze auto’s krijg je een aantal vrije kilometers. Indien deze hetzelfde mogen bedragen als de kleine auto’s, gaan ze echter wel wat sneller op. Je zult dan sneller zelf voor de benzine/diesel moeten gaan betalen dan bij kleine auto’s. Meer vrije kilometers is natuurlijk ook een optie, maar dan gaat het maandelijkse bedrag wel omhoog.

Werkauto’s
Ook kun je via shortlease ideale auto’s vinden voor je werk. Zo heb je keuze uit verscheidene busjes van Opel Combo, Opel Vivaro tot de Opel Movano, ze zijn er in alle soorten en maten. Dit is ideaal voor mensen die voor hun werk veel onderweg zijn en ook veel spullen mee moeten sjouwen. Met busjes als deze weet je zeker dat alle materialen erin passen.

Al met al, is er voor ieder persoon bij shortlease een nieuwe geschikte auto! Durf jij het aan?

Welke trekhaak heb je nodig?

Wanneer je op zoek bent naar een trekhaak is het belangrijk om de juiste keuzes te maken, denk bijvoorbeeld aan het soort trekhaak, soort kabelset en het trekgewicht van de trekhaak. Hieronder vertellen wij, van Trekhaak Markt, waar je op moet letten als het gaat om soort trekhaak en kabelset.

Soort trekhaak

Er zijn verschillende soorten trekhaken namelijk: permanente, afneembare en wegdraaibare. Het is dan ook belangrijk om een keuze te maken tussen deze verschillende soorten. Voor sommige auto’s zijn niet alle trekhaken geschikt. Het is dus belangrijk om even te kijken of het soort trekhaak dat je wilt past onder jouw auto. Dit staat vaak bij de productspecificaties van het product.

Soort kabelset

Verder is het belangrijk om de juiste soort kabelset te kiezen. Je hebt keuze uit een 7-polige of een 13-polige kabelset. Waarbij de 7-polige alleen basisverlichting geeft voor bijvoorbeeld een fietsendrager. Op een 13-polige kabelset is er ruimte voor een achteruitrijlicht en 2 voedingsdraden met massa-aansluitingen. Deze wordt veelal bij caravans gebruikt. Ook fietsendragers met een elektrisch liftsysteem is een 13-polige stekker noodzakelijk.

Trekhaak kopen

Het kopen van een trekhaak kan gemakkelijk, snel en voordelig online bij diverse webshops. Wij hebben goede ervaringen met TrakhaakMarkt.nl. Zij bieden hoge kwaliteit voor de laagste prijs. Wat wil je nog meer?

auto huren

Voordelig een auto huren met deze tip!

Wil jij voordelig een auto huren op vakantie? Of om een andere reden? Tegenwoordig zijn er vele aanbieders van huurauto’s op internet. Echter zijn ze niet allemaal even voordelig. Om zeker te weten dat je nooit te veel betaald is het verstandig om huurauto aanbieders met elkaar te vergelijken. Hoe en waar doe je dat? Dat vertellen wij je hieronder!

Voordelig een auto huren

Je kan natuurlijk op locatie naar een lokale verhuurder om een huurauto te regelen. Echter is het maar de vraag of er nog een beschikbaar is en wat de prijs hiervan is. Uit ervaring kunnen wij melden dat lokale autoverhuurders een stuk duurder zijn dan online aanbieders. Daarnaast zijn de verzekeringen bij lokale verhuurders niet altijd even goed geregeld, terwijl dit bij online aanbieders tot in de puntjes is geregeld. Op deze website kan je eenvoudig en snel autoverhuur vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaald voor een huurauto en dat je goed verzekerd kan rondrijden. Op Cars-scanner.nl worden alle aanbieders met elkaar vergeleken. Zo kan je gemakkelijk de beste én goedkoopste aanbieder kiezen. Wacht niet totdat je op locatie bent, reserveer direct een huurauto voor de laagste prijs. Er is een wereldwijd aanbod van huurauto’s in alle soorten en maten.

This entry was posted in auto by .

Welke soorten autoverzekeringen zijn er?

De meeste mensen gaan vroeg of later autorijden. Dat is natuurlijk te gek, maar al dat gedoe omtrent verzekeringen kan wel lastig zijn. Welke soorten verzekeringen zijn er nu eigenlijk en hoe ben je het goedkoopst uit?

WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid)

Zoals de naam eigenlijk al zegt, dekt deze verzekering alleen de schade waar de bestuurder van de auto wettelijk aansprakelijk voor is. Iedere autobestuurder is verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Als er een ongeluk wordt gemaakt met jouw auto, dekt deze verzekering dus de schade. Let wel op dat de schade aan je eigen auto niet gedekt wordt bij deze verzekering. De verzekering is gebonden aan de auto, ook als een ander in jouw auto rijdt wordt eventuele schade dus gedekt, behalve als de bestuurder niet bevoegd is om te rijden.

WA+-verzekering

Deze verzekering zit eigenlijk tussen de All Risk verzekering en de WA-verzekering in. Bij deze verzekering worden schades aan de auto wel vergoed, maar alleen in bepaalde omstandigheden. Welke omstandigheden dit precies zijn, verschilt per verzekeraar. Wel gaat het hier vaak om omstandigheden waar de bestuurder niks aan kon doen, zoals onweer of diefstal.

All Risk

Dit is de meest beschermende verzekering. Hier wordt zowel de schade gedekt bij een andere auto wanneer je een ongeluk veroorzaakt als bij jouw eigen auto. De schade wordt in vrijwel alle gevallen gedekt, maar ook dit kan weer verschillen per verzekeraar.

Je wilt natuurlijk de beste autoverzekering voor de beste prijs. Deze kan lastig zijn om te vinden, aangezien er enorm veel aanbieders zijn. Daarom is het handig om alle verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kan op verschillende vergelijkingssites. Denk bijvoorbeeld voor je autoverzekering vergelijken aan Autoverzekering.nl. Hier kan je naar aanleiding van jouw persoonlijke wensen en situatie zien welke autoverzekering het beste bij jou past voor de beste prijs. Geweldig toch?

Autoschade hagel

Uitdeuken zonder spuiten bij hagelschade

In de zomer kan er wel eens een onweersbui met hagel voorkomen. Deze hagel kan ook heel war schade met zich meebrengen voorbeeld aan auto’s en huizen.

Hagelschade voorkomen?

Bij onweersbuien met hagel herkent men de groengele bewolking van een fikse hagelbui. Lokaal kan er een hevige hagelbui zijn, die helaas niet zo vaak voorkomt. Bij zo’n hagelbui kunnen hagelbollen met een diameter van 4 cm of groter veel schade toebrengen aan uw wagen door middel van kleine deukjes achter te laten.

Helaas kan men moeilijk hagelschade voorkomen want meestal weet men niet hoe plaatselijk deze hagelbui valt. Aangezien de meeste inwoners van dit land geen garage of carport hebben, zijn ze zo een gemakkelijk slachtoffer voor deze schade.

Als u weet dat de hagelbui eraan komt kan u het best de wagen beschermen met een matras of luchtbed. Dit kan ook enkel als u weet waar het juist gaat hagelen en of u zomaar een matras of luchtbed plotseling kan verplaatsen.

Hersteltechniek uitdeuken zonder spuiten

Uitdeuken zonder erover spuiten is efficiënt om deuken te maken. Deze techniek wordt meer en meer toegepast omdat deze vriendelijk is voor het milieu in plaats van alles opnieuw te spuiten. Deze techniek is ook de helft goedkoper dan uitdeuken met spuiten. Dit alles gebeurt ook veel sneller in het repareren dan met het spuiten.

Herstellen autoschade: Wat zegt de autoverzekering

De verzekering zal zeker akkoord gaan met een combinatie van een milieuvriendelijke en goedkopere techniek om de schade aan te pakken. De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben dit al opgenomen in hun dossier. Voor u de hagelschade laat herstellen, check even waarvoor u juist verzekerd bent. Soms zit er enkel een beperkte cascoverzekering bij schade aan uw eigen auto. Dat wil zeggen dat u soms voor de gehele kosten moet opdraaien of dat u een beperkt bedrag terug krijgt bij hagelschade. Lees alles daarom eens na in de voorwaarden van de autoverzekering zodat u niet voor verrassingen komt te staan als u uw auto laat herstellen.